Paella

Vegansk

Ingredienser:

  • 2,5 dl ris (gärna basmatisris)

  • 1 gul lök

  • 5 dl vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 1 paket saffran eller 2 tsk gurkmeja

  • 200 g zucchini

  • 1 liten purjolök

  • en halv rödlök

  • ett äpple

  • en tomat

  • ev. 1 pressad vitlöksklyfta

  • 125 g gröna ärter

  • 10-15 oliver (gröna eller svarta)

  • 1 tsk paprikakrydda

  • persilja (för garnering)

  • salt och peppar

  • olja (för stekning)

Gör så här:

1. Fräs hackad gul lök, saffran/gurkmeja och ris i en gryta

2. Häll på vattnet och buljongtärningen

3. Låt riset koka upp och sedan koka på svag värme utan omrörning under lock ca 12-15 min (använd dig av koktiden som står på rispaketet)

4. Skär zucchini och äpplet i tärningar

5. Strimla rödlöken och purjolöken

6. Skär tomaten i bitar

7. Fräs äppeltärningarna, zucchinin och purjolöken i olja tills zucchinin mjuknat

8. Tillsätt rödlök, ärter, oliver, paprikakrydda och tomat och låt det fräsa någon minut

9. Häll i riset och rör om

10. Smaksätt med salt och peppar

11. Strö över persilja och servera