Lasagne

Vegetarisk

Ingredienser:

  • 200 g färska lasagneplattor

  • 1 sharlottenlök eller gullök

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 msk olja

  • 500 g krossade tomater

  • 1 tsk socker

  • 1 zucchini

  • 4 dl créme fraiche

  • 1 dl riven parmesan

  • salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C

2. Tomatsås: Hacka löken och fräs i olja, tillsätt sedan tomaterna och sockret.

3. Créme fraiche sås: Skär zucchinin i grova bitar och koka de med créme fraichen i ca 5 min.

4. Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar (för 4 port)

5. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ungnssäker form.

6. Varva plattorna med tomat- och créme fraiche sås

7. Spara lite av den vita såsen och bred över

8. Strö gärna på lite parmesanost

9. Sätt in mitt i ugnen ca 20 min