Kålpudding

Vegansk

Ingredienser:

  • 1/3 vitkålshuvud (ca 500 g)

  • 1 1/2 msk olja

  • 1/2-1 dl hasselnötter

  • 1 stor gul lök

  • 1/2-1 tsk curry

  • 1 dl röda linser

  • 4 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)

Gör så här:

1. Strimla kålen och fräs den mjuk i hälften av fettet på svag värme

2. Hacka nötterna grovt

3. Skala och hacka löken

4. Tillsätt resten av fettet och fräs löken tillsammans med curry på svag värme

5. Lägg sedan i de rensade och sköljda linserna och häll på drygt hälften av buljongen

6. Låt fräset sjuda under lock i 10 min

7. Varva kål och lökfräs i en ungssäker form

8. Börja och sluta med ett lager kål

9. Häll på resten av buljongen

10. Grädda puddingen längst ner i ugnen i 200° i ca 20 min

11. Strö över de hackade nötterna när ca 5 min återstår av gräddningstiden