Aubergineröra

Vegansk

Ingredienser:

  • 2 schalottenlökar

  • 1 dm purjolök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 aubergine

  • 1 röd paprika

  • 1 färsk chili (spansk peppar)

  • 1 handfull cashewnötter

  • 3-4 dl vatten

  • 1 msk japansk soja

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 1 msk maizena

  • 1 tsk curry

  • 1 tsk spiskummin

  • ev. salt

  • olivolja för stekning

  • ris till servering

Gör så här:

1. Koka ris enligt förpackningen

2. Strimla sharlottenlök, purjolök och paprika

3. Skiva auberginen i mellanstora bitar

4. Stek de skivade grönsakerna med en skvätt olivolja på medelhög värme i ca 5 minuter

5. Förflytta grönsakerna åt sidan i stekpannan och fräs olja, pressad vitlök, curry och spiskummin tillsammans i några sekunder

6. Rör sedan om och tillsätt vatten, soja, tomatpuré, äppelcidervinger och maizena

7. Låt småkoka i ca 5 minuter

8. Tillsätt skivad chili och cashewnötter

9. Låt småkoka ytterligare 2-3 minuter

10. Smaka av och tillsätt ev. mer salt

11. Servera med ris